Kilpailutoiminta

Kilpailujen järjestäminen

Ennen kisojen järjestämistä olisi hyvä ensin tutustua lajiin, ellei se ole jo ennestään tuttu. Laukkakilpailut poikkeavat monissa määrin vaikkapa esteratsastuskilpailuista. Kun olet tutustunut lajiin ja jaoksen sääntöihin (erityisesti sääntöihin kilpailujen järjestäjille) ja olet mielestäsi valmis järjestämään laukkakilpailut, laadi käyttäjäystävällinen kilpailukutsu sääntöjen mukaan. Katso esimerkkikutsu tai ota mallia muiden tekemistä kutsuista.

Miten ilmoitan kilpailut kalenteriin?

Valmis kilpailukutsu lähetetään Kilpailuanomuksena Laukkajaoksen kalenteriin. Kutsun tarkistaa ja lisää kalenteriin kalenterin ylläpitäjä. Laukkajaoksen jäsenenä voit järjestää preplähtöjä. Preplähtöjä voi valita listalta kutsuun maksimissaan viisi (poikkeus: Triple Crown prepit, vain 1 per kutsu). Preplähtöjen tulokset lähetetään Laukkajaokselle.

Arvokilpailuiden järjestäminen

Omia tai Laukkajaoksen arvokisoja saa järjestää Laukkajaoksen hyväksynnän jälkeen. Ota yhteyttä sähköpostiin ja kerro millaisen kilpailun haluaisit järjestää.

Preplähtöjen järjestäminen

Osaan arvokisoista järjestetään preplähtöjä, joissa hyväksytyt saavat oikeuden osallistua preppaamaansa lähtöön. Preplähtöjä voi järjestää jokainen rekisteröitynyt Laukkajaoksen jäsen. Preplähtöihin on listat, joista löytyy lähdön kaikki tiedot. Lähdöt anotaan niin kuin muutkin kilpailut, mutta anomisvaiheessa valitaan pudotusvalikosta preplähdöt, jotka kyseisessä kutsussa järjestetään. Kilpailu merkitään myös arvokisaksi. Preplähtöjen tulosten selvittyä, täytyy tulokset lähettää erillisen lomakkeen kautta Laukkajaokselle, jolloin hyväksytyt päivittyvät listoihin. Tulosten lähetyksessä näkyy pudotusvalikossa preplähdöt, jotka on aiemmin anottu pidettäviksi ja joihin ei olla vielä tuloksia lähetetty.

Breeders’ Cup prepit
Breeders’ Cup preplähtöjä voi järjestää alkuvuodesta (CAS) aina Breeders’ Cupiin asti. Lähtöjä, jotka ovat avoinna 2-vuotialle, voi järjestää Triple Crownin jälkeen. Preplähtöjä voi olla yhdessä kilpailukutsussa korkeintaan viisi kappalta ja jokainen eri divisioonasta (esim. ei kahta BC Sprint-preppiä samaan kutsuun samana päivänä). Lähdössä juosseista puolet hyväksytään, jos tämä luku on pariton, niin enemmistö hyväksytään (esim. 7 osallistujaa -> 4 ensimmäistä hyväksytään).

Triple Crown prepit
Triple Crownin preplähtöjä voi järjestää heti alkuvuodesta (CAS) aina Triple Crowniin asti. Yksi preplähdöistä on tarkoitettu 2-vuotiaille ja se järjestetään yleensä loppuvuodesta. Tästä lähdöstä saa hyväksynnän seuraavan vuoden Triple Crowniin. Preplähtöjä voi järjestää yhdessä kutsussa korkeintaan yhden. Triple Crown prepeissä hyväksytään aina neljä ensimmäistä riippumatta osallistujamäärästä.

Arabian/Fience/Pratap/Russian Cup prepit
Arabian, Fience, Pratap ja Russian Cup-preplähtöjä voi järjestää ympäri CAS-vuoden. Päälähdöt kisataan loppuvuodesta. Lähdössä juosseista puolet hyväksytään, jos tämä luku on pariton, niin enemmistö hyväksytään (esim. 7 osallistujaa -> 4 ensimmäistä hyväksytään). Preplähtöjä voi olla yhdessä kilpailukutsussa viisi kappalta ja jokaisen on oltava eri divisioonasta (ei siis esim. kahta AC Sprint-lähtöä).