Kilpailujen järjestäminen

Säännöt kisojen järjestäjille

Yleisiä rajoituksia kilpailuihin liittyen

– Kilpailuja voi anoa vain kuluvalle ja sitä seuraavalle kuukaudelle
– Kilpailut anottava viimeistään viikko ennen viimeistä osallistumispäivää
– Kilpailut anotaan Laukkajaoksen sivuston kautta kilpailuanomuksella (katso tarkempi ohjeistus kisojen järjestäjille tästä).
– Yhdessä kilpailussa 2-16 lähtöä
– Yksi hevonen voi startata yhdessä lähdössä per kilpailu
– Yhdeltä omistajalta maksimissaan 3 hevosta per lähtö
– Lähdössä oltava vähintään 3 hevosta, jotta se juostaan
– Suositus olisi, että lähdössä tulee olla kahden eri omistajan hevosia, jotta lähtö juostaisiin. Jos tätä käytetään, siitä on mainittava kutsussa.
– Maiden/Allowance/Ungraded -lähtö, jossa osallistujien maksimimäärä on 15, voidaan jakaa korkeintaan kahteen sarjaan tasapuolisesti (jakoa ei ole paikko tehdä, mutta siitä on mainittava säännöissä, mikäli niin tehdään).
– Arvokisaksi tai grade1/2/3 -luokiteltuja lähtöjä ei voi jakaa sarjoihin
– Grade 1 -tason lähtöjä järjestetään ainoastaan arvokisoissa, niiden prepeissä ja tallien omissa arvokisoissa.
– Maiden/Allowance/Ungraded -lähdöissä on mahdollista käyttää täytehevosia (katso lisää alempaa).
– Yhden lähdön voi järjestää max yhdelle roturyhmälle tai vain yhdelle rodulle (ei enää eri ryhmien sekoituksia, poikkeuksena risuesteet).
– Rodulle asetettuja matkamäärityksiä tulee noudattaa. Poikkeuksina kuitenkin arvokilpailulähdöt.

Kilpailukutsu

– Kilpailukutsun osallistumisohjeista (osallistumusmuodosta) on ilmettävä hevosen ikä, sukupuoli, rotu ja virallinen nimi. Suositeltava osallistumismuoto kilpailuissa on ikä rotu-sukupuoli Hevosen virallinen nimi – om. omistaja
– Kutsusivulta on löydyttävä kilpailujen pitopäivä, viimeinen ilmoittautumispäivä, osallistumiskaava, minne osallistutaan (kisa(vieras)kirja, sähköposti, foorumi), lähdöt (taso, matka, pohja) ja mille roduille / sukupuolille ovat avoimet sekä Laukkajaoksen asettamat rajoitukset.
– Mikäli vieraskielisiä termejä käytetään, tulee sanojen suomenkielisten vastineiden olla kutsussasaatavilla: joko linkkinä LJ:n sanastoon, kutsun omana sanakirjana tai rinnakkaiskäännöksinä. Furlongien käännökseksi riittää se, että jossakin on nähtävillä yhden furlongin suurpiirteinen matka metreinä (201m).
Esimerkkikutsu

Arvokisat

– Tallikohtaiset arvokisat tulee anoa laukkajaoksen alaisiksi sähköpostin välityksellä (anomukset osoitteeseen laukkajaos@gmail.com asiallisesti otsikoituina). Viestissä tulee mainita kilpailun järjestäjä, tyyppi (esim. kilpailusarja), avoimuus (mille roturyhmälle), sekä ajankohta jolloin järjestetään ja järjestetäänkö säännöllisesti. Lisäksi tietysti kaikki muu info jonka kokee tarpeelliseksi. Näissä kisoissa saa järjestää G1-tason lähtöjä. Halutessaan omat arvokisat saa pitää aina LJ:n suurkisafoorumilla ja ne voi anoa niin, että myös muut voivat mahdollisesti kisan pitää, jos itse ei ehdi. Anottaessa tätä vaihtoehtoa voi tiedustella.
– Olemassa olevia arvokisoja (esim. Triple Crown, Grand National, jne.) saa sovittaessa pitää. Ota yhteyttä Laukkajaoksen ylläpitoon, jos olet kiinnostunut arvokisojen järjestämisestä.

Voittosummat

§ Voittosummat ilmoitettava aina euroissa.
§ Voittajalle tarjottava rahapalkinnot, jotka jaetaan lähdön tason mukaan. Alla mainituissa rajoissa tulee pysyä.

Taso Normaalit kilpailut Arvokisat
Maiden 8 000 10 000      
Allowance 18 000 20 000      
Ungraded 30 000 50 000      
Grade III 50 000 65 000 50 000 80 000
Grade II 80 000 95 000 80 000 150 000
Grade I       150 000 300 000

loput voittorahat: 2. 60%, 3. 40%, 4. 20%, 5. 10% voittajan rahasummasta
– Tallien omissa moniosaisissa arvokilpailuissa sarjan voittosumman raja on 300 000€ (voittajan voittosumma)
– Arvokisoissa voidaan käyttää korkeampia voittosummia kuin normaaleissa lähdöissä. Rajat lueteltu yllä. Laukkajaos saattaa toisinaan poiketa omissa arvokisoissaan tai prepeissään voittosummissa yllä mainituista (tallien omissa arvokisoissa tämä ei ole sallittua).

Täytehevoset

– Maiden/Allowance/Ungraded-lähdöissä voidaan käyttää täytehevosia, jos lähtö on vaarassa muuten peruuntua (ei muissa tapauksissa)
– Täytehevoslähtöihin laitetaan aina 3 täytehevosta, jotka kulkevat kaikki nimellä Täytehevonen (muita tietoja kuin nimi ei täytehevosista tarvitse laittaa)
– Jos täytehevosia käytetään on siitä oltava maininta kutsussa (jo anottaessa)

Sileän radan lähdöt

– Sileän radan lähdöt voivat olla avoinna korkeintaan 15 hevoselle minimissään 10:lle hevoselle, poikkeuksena kuitenkin arvokilpailut.
– Jokaisesta lähdöstä olisi hyvä kertoa, millä pohjalla se juostaan (D = dirt [hiekka], T = turf [nurmi])
– Lähtö, johon hyväksytään 2-vuotiaita englantilaisia täysiverisiä tai 3-vuotiaita muun rotuisia, ei saa asettaa juostavaksi pidempää matkaa kuin 10 furlongia (2000m), ikärajoitukset on hyvä merkitä lähtökohtaisesti.

Risuestelähdöt

– Risuestelähdöt voivat olla avoinna korkeintaan 18 hevoselle ja minimissään 10 hevoselle, poikkeuksena kuitenkin arvokilpailut.
– Risuestelaukkojen kohdalla matkan lisäksi myös esteiden määrä on oltava tiedossa. Olethan realistinen , etkä laita esimerkiksi kahdeksaa estettä mailin matkalle.
– Risuestelähdöt juostaan aina nurmipohjaisella radalla .